7 Spiritual Laws Of Succes – Deepak Chopra

7 Spiritual laws of succes deepak chopra indigo brein togar beckol

Deepak Chopra benadrukt in zijn boek ‘7 Spiritual Laws Of Succes’ het idee dat persoonlijke succes niet alleen het resultaat is van hard werken, precieze planning en ambitie; volgens Chopra gaat het om het begrijpen van onze fundamentele aard als mens en hoe we de wetten moeten volgen van de natuur. Chopra zegt: ‘Wanneer we deze wetten in onze levens begrijpen en toepassen, kan alles wat we willen worden gecreëerd. Dit komt omdat dit dezelfde wetten zijn die de natuur gebruikt om een bos, een ster of een menselijk lichaam te creëren.’

Het kan een tijdje duren om Chopra’s golflengte te bereiken, zelf hoop ik ooit daar te komen. Ik heb altijd al moeite gehad om mijn eigen betekenis te geven aan ‘een succesvol leven’. Ik heb het nooit werkelijk kunnen definiëren en twijfel ook of ik dit ooit zou kunnen. Dit boek heeft mij eraan herinnerd dat succes in vele vormen komt en dat, net als bij de meeste dingen in het leven, succes een proces is om van te genieten en niet iets is om naar haasten. Het is gebruikelijk om succes te associëren met geld en hier je doel van te maken, maar dit zou een vergissing zijn. Chopra wijst er op dat rijkdom slechts één manier is om succes te meten. De andere manieren beschrijft hij ook in het boek. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar lees vooral het geschreven boek.

Er zijn veel aspecten van succes; materiële rijkdom is slechts één component. Bovendien is succes een reis, geen bestemming. Materiële overvloed, in al zijn expressies, is toevallig één van de dingen die de reis aangenamer maken. Maar succes omvat ook een goede gezondheid, energie en enthousiasme voor het leven, vervullende relaties, creatieve vrijheid, emotionele en psychologische stabiliteit en een gevoel van welzijn en gemoedsrust. 

Hieronder zijn enkele van de meest aangrijpende citaten uit elk hoofdstuk, gevolgd door persoonlijk commentaar uit mijn eigen leven en ervaringen.

1. De wet van pure potentie

Deze wet is gebaseerd op het feit dat we, in onze essentiële staat, puur bewust zijn. Zuiver bewustzijn is pure potentie; het is het veld van alle mogelijkheden en oneindige creativiteit. Puur bewustzijn is onze spirituele essentie. 

Het veld van pure potentie is het stille rijk waaruit alle dingen stromen, waaruit ‘het niet gemanifesteerde’ gecreëerd wordt. In deze staat van zuiver bewustzijn hebben we zuivere kennis, perfecte balans, onoverwinnelijkheid en gelukzaligheid. Wanneer we het veld betreden, ervaren we ons hogere, zuivere zelf, en zijn we in staat om de zinloosheid en verspilling van leven door het ego te zien.

Alle relaties zijn een weerspiegeling van je relatie met jezelf. Als je bijvoorbeeld schuld, angst en onzekerheid hebt over geld, succes of iets anders, dan zijn dit reflecties van schuld, angst en onzekerheid als basisaspecten van je persoonlijkheid. Geen enkele hoeveelheid geld of succes zal deze fundamentele problemen van het bestaan ​​oplossen; alleen intimiteit met het Zelf zal ware genezing tot stand brengen. 

Deze sloeg bij mij hard aan, bijna alsof het boek rechtstreeks tot mij sprak.
We kunnen toegang krijgen tot het veld van pure potentialiteit, voornamelijk door meditatie en stilte, maar ook door de praktijk van niet-oordelen en waardering van de natuur. 

2. De wet van het geven

Is het u ooit opgevallen dat hoe meer je geeft, hoe meer je ontvangt? Waarom lijkt dit onfeilbaar? Chopra zegt dat het gebeurt omdat onze geest en lichamen zich in een constante staat van geven en ontvangen met het universum bevinden.

Omdat je lichaam en je geest en het universum in constante en dynamische uitwisseling zijn, is het stoppen van de circulatie van energie hetzelfde als het stoppen van de bloedstroom. Wanneer het bloed stopt met stromen, begint het te stollen en te stagneren. Daarom moet je geven en ontvangen om rijkdom en welvaart – of wat je maar wilt in het leven – in je leven te laten circuleren. 

Als we niet toestaan ​​dat iets uit ons leven stroomt (geld, vriendelijkheid, liefde) dan laten we geen ruimte vrij voor de dingen die ons leven instromen. Zelf ben ik nu van plan iets te geven aan iedereen die ik tegenkom, waar ik ook ga, zelfs al is het iets simpels als bijvoorbeeld een glimlach, een helpende hand of een stille zegen.

3. De wet van karma

Of je het nu leuk vindt of niet, alles wat er op dit moment gebeurt, is het resultaat van de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Helaas maken veel van ons onbewust keuzes, en daarom denken we niet dat dit keuzes zijn – en toch zijn ze dat wel. 

Karma, of het idee dat we ‘oogsten wat we zaaien’, betekent dat we veel meer controle hebben over onze omstandigheden dan de meesten van ons denken.

Wanneer je een keuze maakt – of welke keuze dan ook – kun je jezelf twee dingen vragen: Allereerst: ‘Wat zijn de consequenties van deze keuze die ik maak?’ In je hart zal je onmiddellijk weten wat deze zijn. Ten tweede: ‘Zal deze keuze die ik nu maak geluk brengen voor mij en voor degenen om me heen?’ Als het antwoord ja is, ga dan door met die keuze. Als het antwoord nee is, maak dan die keuze niet. Zo simpel is het.

4. De wet van de minste inspanning

Deze wet is gebaseerd op het feit dat de intelligentie van de natuur functioneert met moeiteloos gemak en verlaten zorgeloosheid. Dit is het principe van de minste actie, geen weerstand. Dit is daarom het principe van harmonie en liefde. Wanneer we deze les leren van de natuur, vervullen we gemakkelijk onze verlangens.

5. De wet van intentie en verlangen

Intentie in combinatie met onthechting leidt tot een op het leven gericht bewustzijn van het huidige moment. En wanneer actie wordt uitgevoerd in het bewustzijn van het huidige moment, is dit het meest effectief. Je intentie is voor de toekomst, maar je aandacht is in het heden. Zolang je aandacht in het heden is, zal je intentie voor de toekomst manifesteren, omdat de toekomst gecreëerd wordt in het heden. Je moet het heden accepteren zoals het is. 

6. De wet van onthechting

De Wet van Onthechting zegt ‘om je van iets te verwerven in het fysieke universum, moet je je gehechtheid eraan opgeven’. Dit betekent niet dat je de intentie opgeeft om je verlangen te creëren. Je geeft de intentie niet op en je geeft het verlangen niet op. Je geeft je gehechtheid aan het resultaat op. 

7. De wet van ‘Dharma’ of doel in het leven

Wanneer je al jouw vermogen combineert om je unieke talent met service aan de mensheid uit te drukken, dan maak je volledig gebruik van de Wet van Dharma

Het boek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.