As A Man Thinketh – James Allen

As A Man Thinketh - James Allen

Ik heb dit boek gelezen omdat het een lievelingsboek is van Tony Robbins (onder andere auteur van Unshakeable), aangezien Tony een rolmodel is voor mij, heb ik het boek meteen aangeschaft. In het afgelopen jaar heb ik dit boek twee keer gelezen in boek formaat en twee keer beluisterd in audioboek formaat. As a man thinketh geschreven door James Allen is een zelfhulpklassieker. James was een pionier van de zelfhulpbeweging en schreef dit boek in 1903. Het boek heeft minder dan 50 pagina’s en de bedoeling was dat het in iedereens zak past. Ondanks dat ik het meerdere keren gelezen heb, krijg ik niet genoeg van dit boek. Het is eenvoudig geschreven en de lessen die James geeft zijn levenslessen die iedereen hoort te weten naar mijn mening. Hieronder zie je de meest populaire boodschappen en lessen die je in jouw leven kunt toepassen. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar lees vooral het geschreven boek.

Als je meester wilt worden van je eigen geest dan wordt het tijd om te denken!

  1. Jouw acties zijn de vrucht van jouw gedachten
  2. Je geeft de wereld net zo veel vorm als het jou geeft
  3. Gedachtes kunnen je jong houden of ervoor zorgen dat je sneller oud wordt

De mens is de som van zijn gedachten

Het allereerste argument dat Allen uiteenzet, is dat de mens de som van zijn gedachten is. Net zoals kleine zaadjes in grote planten veranderen, verandert een enkele gedachte vaak in een belangrijke beslissing, waardoor je gedachten de wortels van je acties worden.

Een man is letterlijk wat hij denkt, zijn karakter is de volledige som van al zijn gedachten.

Ken jij iemand die altijd pech heeft in het leven? Vertel eens, heeft die persoon vaak een optimistische en positieve houding, streeft hij altijd naar meer, geeft hij nooit op?

Of neigt hij / zij naar een negatiever beeld van het leven, waarbij hij vaak dingen zegt zoals: Shit gebeurt, dit is gewoon hoe het leven is, ik zal nooit geluk hebben, ik kan niet concurreren met die mensen, er is niets dat ik kan doen etc.

Mannen willen hun omstandigheden verbeteren, maar zijn niet bereid zichzelf te verbeteren; daarom blijven ze gebonden

De kans is groot dat die persoon zwaar leunt op de negatieve houding. Waarom? Omdat houding en actie hand in hand gaan

Mannen trekken niet aan wat ze willen, maar wat ze zijn

Onze dromen en aspiraties geven ons de impuls om onze doelen om te zetten in prestaties. Dat is waarom het cruciaal is om je dromen levend te houden.

Wie weinig wil bereiken, moet weinig offeren; hij die veel wil bereiken, moet veel opofferen; wie hoog wil zijn, moet buitengewoon veel opofferen

Een nobel en Goddelijk karakter is geen geluk of toeval, maar het is het natuurlijke resultaat van voortdurende inspanning in het juist denken, het effect van lang gekoesterde associatie met goddelijke gedachten.

De mens is door zichzelf gemaakt of vernietigt; in het arsenaal aan gedachten smeedt hij de wapens waarmee hij zichzelf vernietigt of creëert.

De mens wordt geteisterd door omstandigheden zolang hij gelooft dat hij het schepsel is van omstandigheden, maar wanneer hij zich realiseert dat hij een scheppende kracht is en dat hij de verborgen grond en zaden van zijn wezen kan bevelen, dan wordt hij pas de rechtmatige meester over zichzelf.

Omstandigheid maakt de man niet; het onthult hem bij zichzelf

Als we het hebben over de kracht van positief denken , spreken we meestal van affirmaties, doelen, prioriteiten, enzovoort. Maar niet over gezondheid.

Maar wat je denkt, heeft een grote impact op jouw hartslag, slaap, chronische pijn zoals migraine en jouw huid. Ja, je kunt jezelf denken aan een rimpelige huid.

Hij die een mooie visie koestert of een verheven ideaal in zijn hart heeft, zal het op een dag realiseren

Dit boek is een MUST READ, alleen het terug zien van mijn aantekeningen geeft mij weer het verlangen naar zijn wijze lessen.

Het boek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.