Disrupt Yourself – Jay Samit

Disrupt Yourself - Jay Samit boek samenvatting

In Disrupt Yourself legt Jay Samit uit hoe je de versnelde kracht van innovatie in je persoonlijke leven kunt gebruiken. Dit kan je toepassen om je carrière te bevorderen of om je bedrijf te helpen bloeien. Volgens Samit moet je je beperkingen omarmen en je concentreren op je sterke punten. Het geheim is flexibel blijven en nieuwsgierig zijn naar alles wat je tegen komt op je pad. Er komen verschillende onderwerpen in dit boek voor, veel hiervan hebben betrekking voor een bedrijf. Dit was best interessant voor mij in die tijd, want een paar maanden later richtte ik Indigo Brein op. Over het algemeen vond ik het een leerzaam boek, alleen vond ik de verhaaltjes en uitleg over bepaalde onderwerpen langdradig, misschien leek het zo omdat ik er al bekend mee was. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar lees vooral het geschreven boek.

‘Die nacht, denkend aan wie ik was en hoe wanhopig ik was om mijn stempel te drukken in de zakenwereld, begon ik wat ik later ‘self-disrupting’ zou gaan noemen. Ik analyseerde alle stukjes die samen kwamen om mijn identiteit te vormen. Ik begon te definiëren welke unieke ervaringen en kennis ik had die me onderscheidde van mijn leeftijdsgenoten. Ik dacht aan de manier waarop ik beslissingen nam, hoe ik informatie verwerkte en erop reageerde, hoe ik problemen benaderde. Ik dacht aan de manier waarop ik mezelf aan de wereld presenteerde en hoe ik communiceerde’

Zoals de meeste mensen, wist ik niet hoe ik mijn ideeën en energieën kon kanaliseren in positieve acties.

Door self-disruption ben ik gaan inzien dat ik kan bereiken wat ik eens als onmogelijk achtte.

Je hebt een keuze: achtervolg je dromen OF word ingehuurd door iemand anders om hen te helpen hun dromen waar te maken.

De wereld zoals we die hebben gecreëerd, is een proces van ons denken. Het kan niet worden veranderd zonder ons denken te veranderen. -Albert Einstein

K.I.S.S.—keep it simple, stupid.

Winston Churchill zei ooit: ‘Succes is wanneer je struikelt van falen naar falen zonder verlies van enthousiasme.’

Iedereen heeft de macht om te verstoren(disrupt) en iedereen heeft de mogelijkheid om te profiteren van een verstoring.

Succes als disruptor gaat over het vastleggen van de waarde die vrijkomt door verstoring.

Er is rijkdom te vinden door simpelweg de waarde te benutten die vrijkomt door de disruptieve doorbraken van anderen.

Een bedrijf of product kan worden opgevat als de som van zijn waarde toevoegende koppelingen. Traditioneel gezien zijn deze links: onderzoek en ontwikkeling, ontwerp, productie, marketing en verkoop en distributie.

Elke link moet solide en duurzaam zijn om een product te laten slagen en elke link kan worden verstoord door nieuwkomers die op een efficiëntere manier in staat zijn dezelfde functies te vervullen.

Een bedrijf loopt risico op verstoring wanneer één of meer van deze links kunnen worden vervangen. Dit door middel van een technologie of product dat op een efficiëntere manier verbeterde diensten of toegevoegde waarde biedt aan een nieuwe markt.

Disruptors hoeven niets nieuws te ontdekken; ze moeten gewoon een praktisch gebruik ontdekken voor enkele nieuwe ontdekkingen.

Het enige duurzame concurrentievoordeel is het vermogen van een organisatie om sneller te leren dan de concurrentie.

‘De klant heeft altijd gelijk’, zei mijn vader. ‘Zelfs als ze ongelijk hebben.’

Elke nieuwe onderneming of idee zal vroeg of laat aanvullende financiering vereisen. Zelfs de meest succesvolle ondernemingen hebben groeikapitaal nodig om gelijke tred te houden met de consumentenvraag.

In de huidige op kennis gebaseerde economie, hangt wat u verdient af van wat u leert. – President Bill Clinton

Leo Tolstoy zei: ‘Iedereen denkt erover om de wereld te veranderen, maar niemand denkt eraan om zichzelf te veranderen.’

Je toekomst – de toekomst van onze wereld – is veel meer kneedbaar en controleerbaar dan de meeste mensen beseffen.

Het boek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.