Frederike Ambagtsheer

Intro:

Als jij niks of weinig van illegale orgaanhandel weet, dan ben je niet de enige. Wij gaan dit vandaag gelukkig tot de kern uitzoeken met onze gast Frederike Ambagtsheer. Frederike is werkzaam bij de afdeling Interne Geneeskunde, sector Transplantatie & Nefrologie van het Erasmus MC te Rotterdam. Ik heb in mijn leven veel cv’s gezien, maar wat Frederike heeft kunnen bereiken op haar jonge leeftijd is moeilijk te evenaren. Ze bezit een Master in Science, een Master in Laws en aangezien ze haar Doctor of Philosophy titel heeft weten te bemachtigen, mag ze nu ook PhD achter haar naam zetten! Met haar unieke ideeën heeft zij vele malen subsidies van de Europese Commissie weten te verkrijgen. Haar laatste project (HOTT) heeft een subsidie van maar liefst €600.000 gekregen.

 

In mijn gesprek met Frederike komen vele onderwerpen naar voren, zo is orgaanhandel het thema van het gesprek, maar zeker niet het enige onderwerp. We bespreken tegenslagen, overtuigingen, prioriteiten en zelfs tips voor gedreven studenten. Frederike heeft veel zaken voor mij verhelderd. Ze is een zeer aangenaam persoon om naar te luisteren. Haar innerlijke drive en passie bezorgd een ander persoon nieuwe ongekende energie!

TedxAmsterdam Frederike Ambagtsheer

In deze aflevering bespreken wij:

 • Jeugd ervaringen.
 • Criminologie.
 • Illegale orgaanhandel.
 • De kosten van een orgaan transplantatie.
 • Complicaties gevolgd door foute transplantaties.
 • Overtuigingen, gedrag en gewoontes.
 • Welke zaken in de afgelopen paar jaar belangrijker zijn geworden en welke zaken minder belangrijk.
 • Tips voor een afgestudeerde student.
 • Verschillende boeken.

Show Notes:

5 boeken die Frederike op het moment leest:

 1. Congo van David van Reybrouck
 2. Woesten van Kris van Steenberge
 3. De Voedselzandloper van Kris Verburgh
 4. Waarom cola duurder is dan Melk van Bas Haring
 5. Nice girls don’t get the corner office van Lois P. FrankelArtificial intelligence

Contactgegevens:

 

Beluister deze aflevering door hieronder via Soundcloud op ‘play’ te klikken. Wil je het liever downloaden zodat je het later zonder internet kan beluisteren? Dan kan je het hieronder gratis downloaden. Ja je leest het goed, Gratis!

Alles wat op deze website wordt gezet, heeft als doel je te helpen om een beter mens te worden. Ik gebruik Indigo Brein als mijn persoonlijke gereedschap om een beter mens te worden, kan jij dit waarderen? Dan zou ik het waarderen als je dit zou willen delen of liken. Hoe meer mensen ik kan bereiken, des te meer ik kan betekenen voor ze.

Music by Nicolai Heidlas-Someways