Magical Mind, Magical Body – Deepak Chopra

Magical Mind, Magical Body Deepak Chopra Indigo Brein

In het boek ‘Magical Mind, Magical body’, helpt Dr. Deepak Chopra jou om de genezende krachten van je geest te ontdekken. Deepak  gaat diep in op het onderwerp ‘quantum mechanical body’. Dit is een heel ander niveau van bewustzijn. Deepak verteld je hoe je deze nieuwe inzichten kunt gebruiken om je cellen te laten denken zoals jij dat wilt. Door je gedachten kan je helende energie laten bewegen door het lichaam, hiermee creëer je de gezondheid en de mentale toestand die jij wenst.

Ik heb deze audioboek serie minstens 2 keer moeten luisteren voordat het goed doordrong. Voor de mensen die boeken van Deepak lezen, jullie weten goed dat hij soms heel diep kan gaan met zijn gespreksstof. Soms lijkt het alsof hij een andere taal spreekt wanneer hij over complexe lichaamsdelen of cellen begint te praten. Het kan natuurlijk ook aan mij liggen, omdat ik business heb gestudeerd. De lessen die ik van dit audioboek heb geleerd zal ik nooit meer vergeten, ze hebben een fundamentele basis gelegd voor mijn denkwijze. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar beluister vooral het audioboek.

‘kwantummechanisch lichaam’ – het niveau waarop elke gedachte wordt omgezet in een fysieke realiteit.

Je lichaam is een driedimensionale projectie van je huidige gemoedstoestand. Je kleinste gemoedstoestand wordt opgepikt door elke cel, wat betekent dat je niet alleen denkt met je hersenen. – alle 50 biljoen cellen in je lichaam delen actief je gedachten. Op het niveau van het kwantummechanische lichaam, ben je een constant stromende rivier van intelligentie.

De connectie tussen onze geest en lichaam heeft enorme kracht; de kracht om ons ziek of gezond, depressief of vrolijk, traag of dynamisch te maken. De connectie tussen geest en lichaam is de poort naar onbeperkte creativiteit en geluk. Helaas heeft onze samenleving ons niet geleerd hoe we het moeten gebruiken.

Je moet je realiseren dat je niet gebonden bent door de beperkingen van je lichaam of geest.

Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van een ziekte, het is een vreugde die de hele tijd in ons zou moeten liggen. Het is een toestand van positief welzijn, die niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en uiteindelijk zelfs psychologisch en spiritueel is.

Het lichaam is geen bevroren sculptuur, het is een stroom van energie en informatie. … Je kunt niet twee keer in hetzelfde vlees en botten stappen.

Er is een diepere realiteit in het lichaam.

We hebben een denkend lichaam. Je kunt de geest niet in de hersenen gevangen zetten. Dat de geest beperkt is tot de hersenen, is een oud idee. De geest zit in elke cel van ons lichaam.

Men schat dat de gemiddelde persoon ongeveer 60.000 gedachten per dag denkt … en 95% van de gedachten die u vandaag heeft, zijn degenen die u gisteren had. Dus je blijft dezelfde patronen maken die aanleiding geven tot dezelfde fysieke expressie van het lichaam. Als je naar een dieper niveau gaat en je bent getuige van het gehele proces, en je wordt ervan bewust, dan zou je je realiseren dat er in dit geval keuzes zijn die gemaakt kunnen worden.

Er is een deel van jou dat niet verandert. Als je dat deel van jezelf vindt, kun je transformaties veroorzaken in dat deel van jou dat wel verandert.

Het lichaam van een persoon is niets anders dan een uitdrukking van alle ideeën die jijzelf erover hebt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.