Mind Calm – Sandy C. Newbigging

Mind Calm - Sandy C. Newbigging

In dit boek geeft Sandy C. Newbigging je lessen over de geest en hoe je kunt mediteren met zijn Mind Calm meditatie. Hij onthult de verborgen oorzaken van een drukke geest, het wonder gevoel ‘vrede met geest’, waarom er meer in het leven is dan je denkt en hoe er een stille oplossing is voor elk probleem – allemaal samengebracht in een programma dat uiteindelijk bewijst dat het geheim van succes stilte is. Het was voor mij in het begin moeilijk om dit boek niet met een korreltje zout te nemen. Maar ik werd al snel overtuigd door zijn research. Dit boek was ook één van de eerste boeken dat mij voorstelde aan de wereld rondom meditatie, wat nu overigens een deel van mijn leefstijl is. Hieronder zie je de meest populaire boodschappen en lessen die je in jouw leven kunt toepassen. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar lees vooral het geschreven boek.

Het boek is verdeeld in acht secties die je in elke volgorde kunt lezen:

  • Natuur
  • Slaap
  • Reizen
  • Relaties
  • Werk
  • Kinderen
  • creativiteit
  • Eten

In elk daarvan vindt je een stapsgewijze handleiding voor een meditatie met betrekking tot het onderwerp. Maar er is zoveel meer dan alleen de meditatiepraat, het is ook gevuld met tips en trucs om een gezonder brein en een gelukkiger leven te krijgen.

Zonder de tussenkomst van het brein of geest, gebeurd het leven zonder dat iets problematisch wordt ervaren

In de kern van Mind Calm is een techniek die je kan helpen je minder zorgen te maken, het gekakel in je brein te stoppen en gefocust en bewust kan worden van je leven. Je leert hoe je kunt ophouden te verdwalen in het eindeloze geratel van gedachten dat zoveel hoofdpijn veroorzaakt en het helpt je te stoppen met gericht te zijn op dingen die geen doel dienen.

Alles wordt beter als je de kalmte van je eigen bewustzijn kent

Zelfbewustzijn = bewust zijn van het aspect van je zelf dat bewust is

Alles in de kosmos is verbonden. Je bent verbonden met de aarde, de lucht die je inademt, het voedsel dat je eet, het water dat je drinkt, de natuur waarin je leeft, de mensen op alle hoeken van deze planeet en alle levende organismen, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Verbinding zit in het hart van bewustzijn en al het bestaan.

Als je te diep in je geest zit, verlies je de verbinding met de aarde, raak je uit balans, voel je je geïsoleerd en ben je minder effectief in de wereld.

Het voelen van je voeten is een heel eenvoudige manier om je aandacht naar beneden te focussen en jezelf te genezen in brein en geest. Door OM CONNECTION te gebruiken terwijl je je concentreert op de ‘zolen van je voeten’, kun je verbinding maken met de genezende en transformerende krachten van Moeder Aarde. Je merkt dat je de schoonheid van de fysieke wereld en je connectie ermee begint te waarderen

Succes word makkelijker als je stil bent. Ik bedoel niet fysiek stil maar geestelijk stil. Met de aandacht gericht op de aanwezigheid van een stille ruimte binnen onze bewuste bewustzijn.

Vanuit je innerlijke staat zul je merken dat je kalm kunt blijven, zelfs als je met groot werklast wordt geconfronteerd

Het boek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.