Mind Over Medicine – Dr. Lissa Rankin

Mind Over Medicine - Dr. Lissa Rankin

Wij zijn gaan geloven dat wanneer we ziek worden, dit door bacteriën of onze genetica komt. Of het is gewoon pech, en alleen artsen hebben de sleutels voor een optimale gezondheid. Steeds opnieuw bewijst research dat we met onze brein veel ziektes kunnen genezen. In klinische studies wordt dit het placebo-effect genoemd. Maar patiënten die met placebo’s worden behandeld, voelen zich niet alleen beter. Het zit niet alleen ‘in hun hoofd’. Ze kunnen hun lichaam genezen door hun gedachten te genezen.

Mind over Medicine is gebaseerd op heel veel research en is niet zomaar uit de duim gezogen. De auteur, Dr. Lissa Rankin, deelt namelijk ook haar eigen ervaring. Na het lezen van dit boek ben ik bewuster gaan denken, ik heb mezelf verteld dat ik me niet langer laat opjagen of stressen en zeker niet op de werkvloer. Vraag jij jezelf wel eens af waarom je je niet optimaal voelt ondanks dat je sport en goed eet? Dan is dit het boek dat je ogen zal doen openen. Hieronder zie je de meest populaire boodschappen en lessen die je in jouw leven kunt toepassen. Zie mijn aantekeningen voor haar citaten maar lees vooral het geschreven boek.

Het zou een beroepsgeheim moeten zijn, maar ik zal het je toch vertellen. Wij artsen doen niets. We helpen en moedigen de echte arts (dat ben jij) alleen maar aan.

Zodra we erkennen dat iets niet klopt, hebben we controle over wat er moet veranderen

We kunnen onze eigen doktersrecept schrijven met de wijsheid uit onze innerlijke gids. Dit is vaak een uitdaging en kost tijd, en soms vinden we dingen waar we nog niet klaar voor zijn om te accepteren. Maar uiteindelijk weten wij wat we moeten doen, ook al betekent dit dat we diep moeten graven naar antwoorden.

Wanneer je gelukkig, ontspannen en vrij van stress bent, kan het lichaam verbazingwekkende, zelfs wonderbaarlijke prestaties van zelfherstelling uitvoeren.

Lichamelijke symptomen zijn meestal manifestaties van spirituele gebreken

Dit is een manier van onze geest om uit te drukken dat we niet authentiek leven. Dit uit zich dan in het lichaam, het is belangrijk om deze niet te negeren. Het begint als een duwtje (zoals hoofdpijn of uitslag) maar kan escaleren tot een ernstige ziekte als je er niets aan doet.

Hoe zit het met de persoon die rookt, drinkt, pizza peperoni eet, en toch 100 jaar oud is omdat zijn leven vol liefde, vitaliteit en doel zit en niet van plan is dit te verlaten?

Onze geest heeft de macht om ons te genezen

togar beckol indigo brein lissa rankin podcast blog boek aantekeningen forum indigo

Als we werkelijk geloven dat we kunnen genezen dan is de kans groter dat we dat zullen doen, dit komt duidelijk terug in haar research.

Afzondering is een virus voor het lichaam

Elke studie opnieuw bewijst weer dat we gezonde relaties nodig hebben als we gezond en gelukkig willen zijn. Jouw vrienden en familie kunnen meebepalen in jouw genezing. Als je er alleen voor staat en je hebt kanker dan heb je 4x meer kans om te sterven dan wanneer je vrienden en familie hebt die jou ondersteunen.

Mensen hebben het moeilijk om hun leed los te laten. Uit angst voor het onbekende geven ze de voorkeur aan het lijden van dat wat vertrouwd is

Het lichaam is ontworpen om zichzelf te herstellen wanneer het ziek wordt, en we hebben duidelijk bewijs dat degenen die hun lichaam en geest koesteren, terwijl ze hoopvol blijven en geloven in hun vermogen om beter te worden, meer geneigd zijn te genezen. Het is belangrijk voor je lichaam dat we allemaal optimistisch blijven en dat je geest en lichaam zo ontspannen mogelijk blijven, omdat alleen in deze staat van ontspanning je lichaam de ziekte kan bestrijden.

Om de gezondheid te optimaliseren, moet het lichaam het grootste deel van de tijd ontspannen reageren, zodat de natuurlijke ziektebestrijdingsmechanismen van het lichaam goed kunnen werken.

Het boek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.