The 80/20 Principle – Richard Koch

The 80/20 Principle - Richard Koch

Een zeer bekend boek waar iedereen vast wel van gehoord heeft is ‘The 80/20 Principle’ geschreven door Richard Koch. Het principe is niet iets nieuws, het bestaat namelijk al eeuwen en heeft velen namen; ‘The Pareto Principle’, ‘The law of the vital few’ of ‘The principle of factory sparsity.’ Als ik het boek zou moest samenvatten in één zin dan zou ik zeggen: 80% van jouw resultaten(output) komt van 20% van jouw acties(input). Een paar dingen zijn belangrijk; de meeste zijn dat niet. Diepere uitleg hiervan is terug te vinden in het boek. Als je dit principe toepast op je leven dan denk ik dat je even veel of zelfs meer voordeel kan uithalen dan ik. Zelf heb ik altijd gedacht effectief en efficiënt bezig te zijn, maar na het lezen van dit boek, besefte ik dat ik het lang niet zo goed doe als ik dacht. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar lees vooral het geschreven boek.

Een minderheid van de input leidt tot een meerderheid van de output

Denk aan alle kleding die je bezit. Bedenk eens hoe vaak je elk van hen draagt. Het is zeer waarschijnlijk dat je een paar favorieten hebt die je steeds opnieuw draagt.

Bekijk nu de contacten die je hebt in jouw adressenboek of mobiele telefoon. Het is waarschijnlijk dat je het meeste tijd doorbrengt met een kleine groep van hun.

Een minderheid van acties zorgt voor de meeste resultaten

Denk aan de beslissingen die je in de loop van jouw leven hebt genomen. Je neemt elke dag honderden (duizenden?) beslissingen, maar waar je nu bent, is terug te leiden naar enkele kritische keuzes die je hebt genomen.

Hetzelfde geldt voor zaken als investeringen – het grootste deel van het rendement dat een portefeuille genereert, is afkomstig van een paar cruciale beslissingen om bepaalde effecten te kopen of verkopen. Het grootste deel van de verliezen die een portefeuille genereert, komt ook van een paar kleine beslissingen.

Een minderheid van de inspanningen leidt tot een meerderheid van de resultaten

Denk aan alles wat je tot nu toe hebt bereikt in je opleidingen en carrière. Het is zeer waarschijnlijk dat de vaardigheden die je nodig hebt om je werk goed te doen een klein deel zijn van wat je weet en wat je goed kunt doen, maar ze produceren het grootste deel van je inkomen.

Zelfs de projecten waaraan je werkt, volgen hetzelfde principe: de grote meerderheid van de waarde van elk project ligt in slechts een paar zeer belangrijke taken. De rest van de taken zijn niet zo belangrijk voor het eindresultaat.

Het 80/20-principe is op allerlei manieren door veel verschillende mensen gearticuleerd, maar het centrale idee is hetzelfde: een paar dingen zijn belangrijk, en de meeste dingen zijn erg onbelangrijk

Identificeer en bouw voort op de 20% inspanningen die 80% van de resultaten opleveren

De keerzijde is ook waar: bij elk streven zijn er veel manieren om je tijd en middelen te verspillen. Je hebt maar zoveel energie om te gebruiken, dus het loont om het verstandig te gebruiken. Als iets slechts marginaal nuttig is, delegeer of verwijder het.

Dit advies is soms moeilijk in praktijk te brengen, omdat het vereist, wat Tim Ferriss (auteur van The 4-Hour workweek) noemt, ‘de kunst om slechte dingen te laten gebeuren.’ Als het grotendeels tijdverspilling is om al jouw e-mails te beantwoorden, mail dan niet of vind iemand anders die dat doet. Op de balans(winst) kom je vooruit, maar op dat moment voelt het misschien niet zo.

De meeste mislukkingen gebeuren in de wedstrijden die andere opzetten voor ons. Onze succesvolle wedstrijden zijn de wedstrijden die wij zelf opzetten. We slagen er niet in om de meeste wedstrijden te winnen, dit komt omdat we in de verkeerde wedstrijden spelen.

Door een aantal moeilijke beslissingen te nemen over waar je je op moet focussen en wat je moet verwijderen, krijg je enorme hoeveelheden productieve tijd en energie vrij om je te concentreren op wat je echt krijgt waar je naartoe wilt.

Tip: maak een ‘niet-te-doen lijst, door vooraf te beslissen wat jouw energie en tijd niet waard is. Zo word het veel makkelijker om nee te zeggen tegen taken en verzoeken van lage waarde. Persoonlijk heb ik mijn ‘social media tijd’drastisch verminderd en besteed ik veel minder tijd aan bepaalde taken op werk.

Focus in het bedrijfsleven op de producten en klanten die u het meeste geld opleveren en minimaliseer of elimineer de rest

Alle mensen zijn gelijk geschapen, maar alle klanten niet. Sommige klanten zullen voelen als geschenken uit de hemel – ze zullen enthousiast zijn, bedachtzaam en zullen enthousiast alles kopen wat je aanbiedt. Andere klanten zullen voelen alsof ze uit de hel zijn gestuurd – ze zullen kopen wat je verkoopt, maar ze zullen nooit gelukkig zijn, je zult klachten krijgen, en ze zullen een speciale behandeling of uitzonderingen op je zakelijke praktijken vereisen.

Dit is de regel: ontdek wie je beste klanten zijn en focus je erop alles te doen wat je kunt om hen de best mogelijke ervaring en service te bieden. Ontdek ook wie jouw slechtste klanten zijn en ontsla ze uit je database. Ze kosten immers alleen maar geld.

Richt je in het leven op de activiteiten die het grootste deel van je levenstevredenheid produceren

Uit een groot aantal onderzoeken blijkt dat dagelijkse ervaringen veel meer bijdragen aan jouw algehele tevredenheid over geluk en leven dan bezittingen. Dat betekent dat je veel beter kunt investeren in een reis rond de wereld met vrienden dan een groot huis of een luxueuze auto. (Dit is voornamelijk ook de reden waarom ik zoveel reis, het geeft mij een betere gevoel dan het kopen van een nieuwe iphone)

Streef naar uitmuntendheid in enkele dingen, in plaats van goede prestaties in veel

Aan de andere kant moet je meedogenloos dingen elimineren die niet bijdragen aan je geluk of tevredenheid. Het klassieke voorbeeld voor de meeste mensen is woon-werkverkeer: heel weinig mensen vinden het prettig om elke dag 1-3 uur in een auto of trein te zitten(en toch doen ze het). Als je je woon-werkverkeer opheft door heel dicht bij je werk te gaan, elimineer je allebei een bron van ontevredenheid en maak je meer tijd en energie vrij om dingen te doen die je veel meer voldoening geeft. Die beslissing kan heel positief uitpakken ook al is het misschien duurder in het begin.

Een minderheid van de beslissingen zal het grootste deel van jouw resultaten opleveren: keuze van werk, schulden, investeringen, relaties

Er zijn een paar specifieke beslissingen die kunnen lonen als je er speciale aandacht aan besteed zoals: wat je doet voor de kost, geld lenen, contractuele verplichtingen en met wie je de meeste tijd doorbrengt, met name de overgang van romantische partner naar huwelijk of burgerlijke staat.

Zie deze beslissingen als buigpunten – je doet een toezegging die heel moeilijk (niet onmogelijk, maar moeilijk) is om terug te draaien of te veranderen. Ze beïnvloeden ook hoe je jouw tijd en energie op een heel fundamenteel niveau zult besteden, het kan je inkomen, prioriteiten en tevredenheid over het leven drastisch veranderen.

Daarom loont het om veel tijd en energie te besteden aan het maken van deze beslissingen. Het kopen van een huis is bijvoorbeeld één van de grootste financiële beslissingen die mensen nemen, dus als je een huis wilt kopen, doe het dan niet snel of zomaar. Doe onderzoek, begrijp het volledige financiële plaatje, maak een budget, verbeter jouw kredietwaardigheid en onderhandel met de bank als je schulden aangaat. Wat eruit kan zien als een kleine verbeteringen kan uiteindelijk tot enorme resultaten leiden: het onderhandelen van 1% korting op jouw rentevoet kan veel meer besparen dan je denkt

Meer moeite is niet hetzelfde als meer belonen – focus alleen op wat cruciaal is en negeer de rest

Dit is de ultieme les, en het is een belangrijke les: JE WORDT NIET GEWAARBORGD VOOR INSPANNING. Mensen geven er uiteindelijk niet om hoe hard je werkt – het gaat om hoe belangrijk en zinvol je werk is.Je kunt 50 jaar bezig zijn met het graven van een put in de Sahara, en niemand zal er iets om geven. Besteed die 50 jaar aan iets als het genezen van kanker, en IEDEREEN zal het iets schelen.

Wat je ook besluit te doen, breng hier wat tijd door aan het begin. Deconstrueer jouw doel – welk vaardigheid lijkt van cruciaal belang om te beheersen? En wat lijkt een verspilling van tijd te zijn?

Er is geen excellentie te bieden tenzij je het leuk vindt om te doen wat je doet

Het boek kan je hieronder bestellen

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.