The Day That Turns Your Life Around – Jim Rohn

The Day That Turns Your Life Around - Jim Rohn boek aantekeningen indigo brein

In zijn 12 lesprogramma pakket; ‘The day that turns your life around’, deelt Jim Rohn de geheimen die zijn leven heeft veranderd. Jim heeft veel mensen over de hele wereld beïnvloed. Hij is ook degene die de krachtige motiverende spreker Tony Robbins heeft begeleid. Volgens Jim Rohn streven mensen er niet echt naar om het maximale te bereiken. Door zijn boeken en toespraken motiveerde hij veel mensen om nieuwe dingen te proberen, te groeien en hun leven te leven volgens hun eigen levensplannen. In zijn programma komen onder andere de volgende onderwerpen ter sprake: ‘Belangrijkste ingrediënten van levensverandering’, ‘hoe je jouw tijd kunt beschermen’, ‘Waar werkelijke rijkdom te vinden is’.

Jim Rohn was voor mij een onwijs groot rolmodel, hij was zelfs voor mijn andere rolmodel, Tony Robbins, een rolmodel. Dit audioboek heeft daarom ook veel van mijn denkwijze over zaken doen veranderen. Het heeft mij laten inzien dat het leven helemaal niet zo complex is als dat wij geloven. Wij mensen houden eenmaal van dingen diee igenlijk simpel zijn complex te maken door het te analyseren en het uit te breiden. De lessen die hij gaf over het leven waren zo cruciaal maar toch had ik het nooit eerder gehoord van mijn ouders, school of sociale omgeving. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar lees vooral het geschreven boek.

Als je echt iets wilt doen, dan zal je een manier vinden. Als je geen manier vindt, dan zal je een excuus vinden.

Ieder van ons heeft twee verschillende keuzes die je kunt maken over wat we zullen doen met ons leven. De eerste keuze die we kunnen maken, is minder zijn dan we kunnen. Om minder te verdienen. Om minder te hebben. Minder te lezen en minder te denken. Om minder te proberen en onszelf minder te disciplineren. Dit zijn de keuzes die leiden naar een leeg leven. Dit zijn de keuzes die, eenmaal gemaakt, leiden tot een leven van constante angst in plaats van een leven van wonderbaarlijke verwachtingen. En de tweede keuze? Om het allemaal te doen! Om alles te worden wat we kunnen zijn. Om elk boek te lezen dat we kunnen lezen. Om zoveel mogelijk te verdienen. Om zoveel mogelijk te geven en te delen. Om te streven en te produceren en zoveel te bereiken als we kunnen.

Winst is beter dan loon – Met loon maak je een boterham,  met winst kan je een fortuin maken.

Wens niet dat het makkelijker was, wou dat je beter was.

Verwacht geen appels van een perenboom.

Het ergste wat je kunt doen, is niet proberen, je bewust zijn van wat je wilt en er niet aan toegeven, jarenlang in stilte pijn blijven, je afvragen of iets gemaakt kon worden – nooit wetend wat het antwoord is.

Je kunt geen vooruitgang boeken zonder beslissingen te nemen.

Sluit je niet bij een gemakkelijk publiek; je zal dan niet groeien. Ga waar de verwachtingen en de te presteren eisen hoog zijn.

Jij bent het gemiddelde van de vijf mensen waarmee je de meeste tijd doorbrengt.

We moeten allemaal één van twee dingen lijden: de pijn van discipline of de pijn van spijt.

Geluk is niet iets dat je uitstelt voor de toekomst; het is iets dat je ontwerpt voor het heden.

Leer hoe je gelukkig kunt zijn met wat je hebt, terwijl je alles nastreeft wat je wilt. (Zie mijn boekaantekening: The monk who sold his ferrari – Robin Sharma)

Met een formele opleiding zal je een boterham maken; met zelfstudie zal je een fortuin maken.

Ideeën kunnen levens veranderend zijn. Soms is een goed idee alles wat je nodig hebt om de deur te openen.

De uitdaging van leiderschap is om sterk te zijn, maar niet onbeleefd; wees aardig, maar niet zwak; wees moedig, maar geen pester; wees attent, maar niet lui; wees nederig, maar niet timide; wees trots, maar niet arrogant; heb humor, maar zonder dwaasheid. (Zie mijn boek aantekening: Good to Great – Jim Collins)

Degenen die niet zullen lezen, zijn niet beter af dan degenen die niet kunnen lezen.

Het verschil tussen waar je nu bent en waar je over vijf jaar zult zijn, zal te vinden zijn in de kwaliteit van de boeken die je hebt gelezen.

Lees niet alleen de gemakkelijke dingen. Je zult er misschien door worden vermaakt, maar je zult er nooit van groeien.

Succes is niet magisch noch mysterieus. Succes is het natuurlijke gevolg van het consequent toepassen van de basisbeginselen.

We veranderen onszelf over het algemeen om één ​​of twee redenen: inspiratie of wanhoop.

Werk harder aan jezelf dan aan je werk. (Zie mijn boek aantekening: The richest man in babylon – George s. Clason)

Tenzij je verandert hoe je bent, zul je altijd hebben wat je hebt.

 

Het audioboek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.