The Magic – Rhonda Byrne

The Magic - Rhonda Byrne

Na het lezen van The Secret, ook geschreven door Rhonda Byrne, was ik geïnteresseerd geraakt in haar andere boeken. Al gauw kwam ik bij The Magic, dit is een echt ‘doe boek’. Byrne geeft je 28 dagen lang oefeningen die je in de ochtend of avond moet uitvoeren. Haar doel is om je de goede dingen in het leven te laten beseffen. Je kunt denken bij jezelf; ‘Ik zie al het goede’, maar ik daag je uit om de 28 dagen challenge van haar te proberen. Veel van haar oefeningen zijn gebaseerd op ‘The law of attraction’. Wat ik fijn vond waren de simpele oefeningen die veel invloed hadden op mijn dag. Ik heb dit boek een aantal jaar geleden gelezen en ik moet bekennen dat ik niet al haar oefeningen nog elke dag doe, wel heb ik mijn favorieten waar ik steeds op terugval. Als ik bijvoorbeeld merk dat ik negatieve energie uitstraal dan gebruik ik één van Byrne’s oefeningen. Zie mijn aantekeningen voor haar citaten maar lees vooral het geschreven boek.

Je dankbaarheid is magnetisch. Hoe meer dankbaar je bent, hoe meer overvloed je magnetiseert. Het is de Universele wet!

Op dag twee begin je gebruik te maken van de magische rots. De bedoeling is dat je een steentje uitzoekt wat voor jou waarde heeft en deze bewaard op een plek die je vaak zult zien, bijvoorbeeld jouw nachtkastje. Elke nacht voordat je gaat slapen, pak je jouw magische rots en denk je terug aan je dag en zeg “dank je” voor het beste wat je overdag is overkomen. Ik heb erg genoten van deze oefening. Soms denk je dat er niets bijzonders is gebeurd gedurende de dag, maar vaak als je erover gaat denken, dan heb je zó veel goede dingen gehad die je op kunt noemen dat je eigenlijk goed moet nadenken om de ‘beste’ gebeurtenis uit te zoeken.

Als je ’s morgens opstaat, geef dan dank aan het ochtendlicht, jouw leven en jouw kracht. Dank het eten dat je hebt en de vreugde om te leren en leven. Als je geen reden ziet om te bedanken, dan ligt de fout bij jezelf.

De rest van de 26 dagen blijf je ochtend-en avond oefeningen uitvoeren, soms zit er ook een dagelijkse oefening tussen. Het mooie is dat deze oefeningen niet langer dan 10 minuten duren, ze zijn simpel en leuk om te doen. Het gevoel wat je na een oefening krijgt zorgt er alleen maar voor dat je meer wilt. Dit proces deed me op verschillende niveaus van dankbaarheid denken en voelen, het opende mijn ogen voor de dingen die ik als vanzelfsprekend nam.

De keerzijde is dat wanneer we onze zegeningen niet tellen, we in de valkuil kunnen komen van onbedoeld negatieve dingen.

Er waren verschillende lessen die te maken hadden met het dankbaar zijn voor de vanzelfsprekende dingen in het leven. Bijvoorbeeld de lucht die je inademt, het water en voedsel dat je elke dag hebt. Dit was krachtig en het deed me denken aan al die mensen die in derde wereldlanden leven en geen supermarkt hebben om naartoe te gaan. Voor de moslims onder ons is de Ramadan een maand waarin zulke besef terug komt.

Over het algemeen heb ik echt genoten van dit boek, ik had het gevoel dat ik erg was gegroeid. Ik ben meer nederig gaan worden, ik noem het zelf ‘down to earth’, ook ben ik minder egoïstisch en meer dankbaar.

Het boek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.