The Monk Who Sold His Ferrari – Robin Sharma

The Monk Who Sold His Ferrari - Robin Sharma

Ik lees over het algemeen veel zelfhulpboeken en weinig fictie, maar ik hoorde een vriend iets zeggen over The Monk Who Sold His Ferrari. Hij had het zelf nog niet gelezen maar het leek hem wel een leuk boek. Normaal gesproken is dit niet genoeg overtuiging voor mij om het boek aan te schaffen maar ik kocht het toch. De enige reden waarom ik het kocht was omdat de naam van het boek iets deed met mij, het wekte interesse op. En ja hoor, vanaf de vijfde bladzijde was ik al verkocht, ik kon niet meer stoppen met lezen. Het was een verhaal van succes en rijkdom van begin tot eind. Het verhaal werd geopend met het succes van een advocaat en eindigde met de rijkdom van een man. Dit fascinerende verhaal geschreven door Robin Sharma is het boek dat je moet lezen als je streeft naar een gelukkig leven. De lessen zijn eenvoudig maar toch doen mensen het tegenovergestelde in het dagelijks leven. Voor mij was dit boek een herhaling van de levenslessen die ik in het verleden had geleerd, maar dan in een ander perspectief uitgelegd in een interessant verhaal. Ik wil niet te veel verklappen maar hieronder zie je de meest populaire boodschappen en lessen die je in jouw leven kunt toepassen. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar lees vooral het geschreven boek.

De geest is een geweldige dienaar maar een vreselijke meester

Zelfbewustzijn is de kwaliteit die mensen van dieren scheidt. Alleen een mens kan uit zichzelf stappen en analyseren wat hij goed doet en wat hij verkeerd doet. Een hond kan dit niet doen. Een vogel kan dit niet doen. Zelfs een aap kan het niet. Maar jij kan het wel.

De concepten

  1. Beheers jouw geest
  2. Volg jouw doel
  3. Doe de dingen die je het meest vreest
  4. Leef met discipline
  5. Respecteer jouw tijd
  6. Oefen dagelijkse handelingen van vriendelijkheid
  7. Nooit geluk opofferen voor prestatie

Sommige mensen geloven dat het maken van fouten hetzelfde is als het maken van onherstelbare deuken. Het is moeilijk om negatieve gedachten los te laten, vooral kritiek. Ironisch genoeg kan onze geest, onder de grootse wetten van de natuur, slechts één gedachte tegelijk aannemen. Door negatieve gedachten je focus te maken, geef je het vorm en manifesteer je het. Deze mentaliteit kan alleen je persoonlijke groei belemmeren.

Beheers jouw geest

De grootste les uit het boek is hoe de kwaliteit van je leven wordt bepaald door de kwaliteit van je gedachten. Julian Mantle veranderde zichzelf van een depressieve, zwaarlijvige advocaat in een jeugdige, optimistische man – en dat alles door zijn geest te veroveren.

Het geheim van geluk is simpel:

Ontdek wat je echt graag doet en richt vervolgens al je energie op het doen er van.

Zodra je dit doet, stroomt er overvloed in je leven en al je verlangens zijn vervuld met gemak en genade.

Volg jouw doel

Stel je voor dat je een kaart ontdekt die je rechtstreeks naar een schatkist leidt. Zo spannend zou het zijn als je het doel van je leven ontdekt! Maar dit idee lijkt even ongrijpbaar als de kabouter aan het einde van de regenboog.

Vergeet nooit het belang van leven met vreugde.

Verwaarloos nooit de prachtige schoonheid in alle levende wezens.

Vandaag, dit moment, is een geschenk.

Blijf gefocust op jouw doel. Het universum zal voor al het andere zorgen.

Doe de dingen die je het meest vreest

Vraag: Waarom zou je een sterk karakter moeten opbouwen, gedisciplineerd en optimistisch zijn?

Antwoord: Als je de tijd neemt om je karakter te bouwen en het met kracht en energie te vullen, kun je alles hebben en alles doen wat je wilt. Omdat het onmogelijk is om goed te doen als je je niet goed voelt.

Het universum is voor de dappere.

Als je besluit om je leven naar het hoogste niveau te tillen, zal de kracht van je ziel je naar een magische plek met prachtige schatten leiden

Leef met discipline

Ik ben meer dan ik schijn te zijn. Alle krachten van de wereld rusten in mij

Er is moed nodig om zelfdiscipline te koesteren, omdat het niet gemakkelijk is. Maar als je jezelf eenmaal de kracht geeft om meer te zijn dan je omgeving, dan zal je uiteindelijk winnen en jezelf uit een mentale gevangenis halen.

Voer oorlog tegen de zwakkere gedachten die in het paleis van je geest zijn geslopen. Ze zullen zien dat ze ongewenst zijn en als ongewenste bezoekers vertrekken

Respecteer jouw tijd – Heb een ‘sterfbed’ mentaliteit

Hoe geniet je ten volle van het leven en verspil je geen enkel moment van je tijd? Door jezelf eraan te herinneren dat vandaag heel goed je laatste dag zou kunnen zijn.

De tijd glijdt door onze handen als zandkorrels, om nooit meer terug te keren.

Degenen die de tijd verstandig gebruiken van jongs af aan,

worden beloond met een rijk, productief en bevredigend leven.

Oefen dagelijkse handelingen van vriendelijkheid

Door het leven van anderen te verheffen, bereikt je leven de hoogste dimensies.

Het beoefenen van dankbaarheid en het toewijden van tijd aan het geven, kan je helpen je doel in de wereld te vinden. Dagelijks dankbaarheid uitdrukken plant het zaad in jezelf dat elke dag heilig is. Hoe rijker de relatie die je om je heen bouwt, hoe meer overvloed je opdoet.

Het meest nobele wat je kunt doen is geven aan anderen.

Begin je te focussen op je hogere doel.

Nooit Geluk opofferen voor prestatie

Stel jezelf de vraag; wat is het nut van het beklimmen van de stappen van succes als je de eerste stappen van je eigen kinderen hebt gemist?

Wij zijn hier allemaal om een speciaal reden.

Stop met een gevangene te zijn van je verleden.

Word de architect van je toekomst.

Het boek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.