The Power – Rhonda Byrne

The Power - Rhonda Byrne

Iedereen die The Secret heeft gelezen en bij zichzelf dacht; ‘dit is leuk maar ik snap het niet’. Of als je The Magic hebt gelezen en je hebt veel goeds ervaren maar je vraagt jezelf af; ‘hoe kan zo iets simpels werken?’ dan is The Power een boek die dat kan uitleggen. De manier waarop Rhonda Byrne haar boeken schrijft vind ik fijn, ze laat de schrijver zijn of haar eigen gedachtes inspecteren. Bij mij heeft dit geleidt tot een groter besef over het leven en de invloed die ik erop heb. Haar lessen zijn voor alle onderwerpen van toepassing. Persoonlijk kon ik het ‘geldgedeelte’ goed waarderen, het was kort & krachtig en daar hou ik van. Als je fan bent van The Secret dan ben ik ervan overtuigd dat je deze ook fascinerend gaat vinden. Houdt er wel rekening mee dat er geen nieuwe principes worden geleerd. Ben je iemand die meer wilt doen en minder wilt filosoferen, neem dan een kijkje naar The 4 Hour Workweek of The 80/20 Principle. Zie mijn aantekeningen voor haar citaten maar lees vooral het geschreven boek.

Het is niet wat er met je gebeurt, maar hoe je erop reageert.

Er is niet echt iets nieuws in The Power dat niet al in The Secret werd uitgelegd. Maar soms helpt het om dingen een keer of tien te herhalen of om ze op een andere manier te laten verklaren. Ik kan begrijpen waarom sommigen misschien teleurgesteld of gefrustreerd zijn door de herhaling of omdat ze iets helemaal nieuws verwachten. Soms heb je informatie nodig die op een nieuwe manier wordt gepresenteerd, met verschillende woorden, en dat gebeurd in dit boek.

Het Grote Geheim van het Leven is; de wet van ‘aantrekking’(the law of attraction). De wet van aantrekking zegt dat als je een gedachte hebt, dan trek je meer van zulke gedachtes aan.

Als mens ben je een zendmast die een frequentie uitzendt met je gedachten. Als je iets in je leven wilt veranderen, verander dan de frequentie door je gedachten te veranderen.

Verbeelding verbindt jou met wat je wilt.

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.

Vasthouden aan woede is hetzelfde als het pakken van hete kolen met de bedoeling het naar iemand anders te gooien; jij bent degene die verbrand wordt.

The law of attraction werkt altijd, of je het nu gelooft of begrijpt of niet.

Het is de kracht van aantrekking die één persoon naar de wetenschap trekt en een andere persoon naar muziek.

Het leven hoort leuk te zijn! Als je plezier hebt, voel je je geweldig en ontvang je geweldige dingen! Plezier maken brengt het leven dat je wilt. Dingen té serieus nemen, brengt een leven dat je serieus moet nemen.

Stel je voor dat jouw gedachten en woorden een raket zijn, en je gevoelens de brandstof..

Om te weten wat je denkt, vraag jezelf af hoe je je voelt. Emoties zijn waardevolle hulpmiddelen die ons meteen vertellen wat we denken.

Het boek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.