The Richest Man In Babylon – George S. Clason

The Richest Man In Babylon - George Clason Boek aantekeningen Indigo Brein

The Richest Man In Babylon van George S. Clason is een tijdloze boek dat denk ik ook nooit zijn waarde zal verliezen. Dit was één van mijn eerste boeken die ik heb gelezen toen ik de wereld van zelfhulp boeken indook. Als je dit boek nog niet kent, dan loop je de essentiële waarheden van rijkdom en geld mis. De wetten en de lessen die in dit boek gegeven worden zullen naar mijn mening over 100 jaar nog steeds van toepassing zijn op ons leven. Het boek vertelt een verhaal dat zich afspeelt in de stad Babylon (2300 V.chr.) Het gaat over een jonge man die op zoek is naar de regels van rijkdom. Hij gaat dan ook naar de rijkste man van Babylon om hierover advies te winnen. Je kan natuurlijk wel raden dat de jongeman uiteindelijk rijk wordt. De lessen die hij krijgt zijn tijdloos en iedereen kan deze tot op de dag van vandaag toepassen. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar lees vooral het geschreven boek.

Geld is het medium van werelds succes.

Simpele wetten:

 • Leef op minder dan je verdient – bespaar wat

Dit klinkt zo simpel, maar je wilt niet weten hoeveel mensen ik ken, die staan te wachten op hun salaris zodat zij het gene kunnen kopen dat zij willen. Negen van de tien keer zijn dit luxe producten die absoluut niet noodzakelijk zijn.

 • Neem advies van degenen die in staat zijn om het te geven

Iedereen houd van advies geven en vooral je ouders. Zoals in het boek Rich Dad Poor Dad ook beschreven staat; Hoe kan jouw vader jou over geld adviseren als hij zelf geen vermogen heeft?
Omdat iemand geld heeft betekent het niet dat je blindelings moet volgen wat hij zegt. Ik zou bijvoorbeeld geen advies over mijn restaurant aannemen van iemand die miljoenen heeft gemaakt door schoenen te verkopen. Kortom, wees alert van wie je het advies aanneemt en test het advies eerst op geloofwaardigheid en resultaten voordat je actie gaat ondernemen.

 • Zet jouw geld aan het werk, ga niet werken voor geld

Dit is één van de gouden tips voor het creëren van welvaart. Deze tip komt voor in veel klassiekers zoals bijvoorbeeld; Rich Dad, Poor Dad of The Instant Millionaire. De meeste mensen geven hun geld uit aan auto’s, boten, kleding, horloges, telefoons of andere spullen die alleen maar roesten, rotten of verslechteren naar mate van tijd.

Slimme mensen daarin tegen, besteden elk gespaarde cent aan iets waardoor zij MEER geld terug krijgen. Een sporter besteed zijn geld door extra lessen te nemen, een programmeur besteed het aan exclusieve programma’s, een zakenman start een klein bedrijf op.

Wetten om jouw portemonnee te vullen met goud:

 • Start met het sparen van minimaal 10% van wat je verdient.
  geloof me, als ik zeg dat als je dit doet dat je geen verschil zult merken in de kwaliteit van jouw leven.
 • Houdt je kosten onder controle: weet wat ‘noodzakelijk’ is en wat niet.
 • Vermenigvuldig je geld door het aan het werk te zetten.
 • Bescherm het tegen verlies.
 • Bezit uw eigen huis.
 • Zorg voor een bron van toekomstige inkomen (of verzekering) voor jezelf en jouw familie na ouderdom of na dood.
 • Verlang naar geld, maar vergeet nooit jouw zelfrespect en principes.

Je zult je geld verliezen als je het als een dwaas gaat investeren.

Ga geen Crypto Currencies kopen die je niet kent in de hoop dat deze je ooit miljoenen zullen teruggeven. Investeer alleen in de markten en producten waarin jij thuis hoort en hier kennis van hebt. Zie de podcast aflevering met Crypto Currency Expert: Levi Illis.

Als je een vriend wilt helpen, doe het dan op zo’n manier dat je zijn lasten niet op jezelf legt.

Er is altijd hoop, zelfs als iemand een slaaf is.

Het boek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.