The Secret – Rhonda Byrne

Rhonda Byrne togar beckol the secret boek aantekeningen samenvatting blog podcast forum indigo brein

The Secret valt onder de categorie ‘zelfhulpboek’. Dit boek is geschreven door Rhonda Byrne. Andere boeken zijn; ‘The Power’, ‘The Magic’ en ‘The Hero’. Het boek gaat in op ‘The Law Of Attraction’ ook bekend als ‘De wet van aantrekkingskracht’. Rhonda gelooft dat waar je ook aan denkt, dit ook zal worden aangetrokken. Als je aan dankbaarheid denkt dan zal je meer dingen aantrekken waarvoor je dankbaar zult zijn. Maar ga je denken aan worst case scenario’s dan zal je angsten tot gevolg gerealiseerd worden. Volgens Rhonda bestaat er geen toeval, pech, geluk of ongeluk. Zij schrijft: ‘Je leven is nu een weerspiegeling van je vroegere gedachten.’ Ik kan mij herinneren dat ik dit boek voor het eerst las in het vliegtuig naar Spanje. Op de terugweg had ik het boek al uitgelezen en was ik haar principes aan het toepassen. Voor sommigen is dit boek met een korreltje zout te nemen, ik vind echter van niet en Levi Illis ook niet. Dit boek is overigens het boek dat hem veranderd heeft. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar lees vooral het geschreven boek. Zie mijn aantekeningen voor haar citaten maar lees vooral het geschreven boek.

De Law of Attraction is er altijd – net als de wetten van de zwaartekracht. 

Geld:

The law of attraction verleent elke wens die je vraagt. Er zijn 3 eenvoudige stappen in het creatieve proces: VRAGEN, GELOVEN en ONTVANGEN.

Verwachting is een krachtige kracht. Daarom, verwacht wat je wilt, en niet wat je niet wilt. Dankbaarheid is ook een krachtige kracht. Door dankbaar te zijn, stuur je een krachtiger signaal naar het universum. 

Relaties:

 • Je kunt elke relatie volledig veranderen. (Er wordt niet bedoeld dat je de mensen in een relatie kan veranderen).
 • Elke relatie die je hebt is een weerspiegeling van hoe je je vanbinnen voelt. Je bent een magneet die dingen aantrekt, dit doe je door het signaal dat je door je gedachtes en gevoelens verspreidt. Elke relatie die je hebt en elke interactie met elke persoon, is een weerspiegeling van je eigen gedachten en gevoelens op dat moment.
 • Geef niemand de schuld of kritiek. 
 • Stel een intentie in dat je het beste zult zien in alles en iedereen.
 • Maak van je geluk het allerbelangrijkste in je leven. Geluk is een inside job.
 • Bevrijd jezelf van de verantwoordelijkheid om te proberen andere mensen gelukkig te maken. Respecteer en hou genoeg van hen om hen in staat te stellen voor hun eigen geluk te zorgen.

Als je je ergens tegen verzet, zul je het echter alleen maar aantrekken. Om dit te veranderen, ga in jezelf en gooi een nieuwe signaal uit met gedachten en gevoelens. Focus op vertrouwen, liefde, overvloed en vrede.

Patiënten worden genezen van het idee dat een pil hen zal genezen. Het placebo-effect.

Gezondheid:

 • Spreek niet over uw ziekte of ene dergelijke ziekte met anderen.
 • Houd van en waardeer alles en iedereen.
 • Weet dat je de kracht in jezelf hebt om jezelf te genezen. 
 • Wees gelukkig, wetende dat je lichaam in je gelukstoestand zelf herstelt.
 • Maak elke dag een lijst van alle dingen waar je dankbaar voor bent, inclusief dankbaar zijn voor je genezing en volledig welzijn.
 • Als je volledig liefhebt en de vreugde in je voelt, kan ziekte niet bestaan.

Alles is energie – inclusief jij. Herinner jij je wetenschapscursus? Dat ‘energie niet kan worden gemaakt of vernietigd, het kan alleen worden getransformeerd.’

Het boek kan je hieronder bestellen

Bekijk hieronder de film The Secret op Youtube:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.