Tools of Titans – Tim Ferriss

Tools of Titans - Tim Ferriss boek aantekeningen indigo brein

De afgelopen jaren heeft Tim Ferriss meer dan 200 artiesten van wereldklasse geïnterviewd, variërend van bekende artiesten als Jamie Foxx en Arnold Schwarzenegger tot professionele atleten, dokters, ondernemers en iconen van powerlifting, gymnastiek, surfen en nog veel meer. Voor veel van zijn gasten was het de eerste keer dat zij akkoord zijn gegaan met een interview van twee tot drie uur. Deze ongewone diepte heeft Ferriss geholpen om een ​​enorme verzameling tools, tactieken en geheimen te creëren die je eigenlijk nergens anders zult vinden. Hij noemt het dan ook ‘Tools of Titans’.

Ik had nooit eerder een boek van 700 bladzijdes gelezen, ik ging ervan uit (aanname) dat het een langdradig boek was en dat ik waarschijnlijk een aantal delen zou overslaan. Het tegendeel is gebleken, ik heb elk bladzijde aandachtig doorgenomen en sommige delen heb ik 2 of 3 keer gelezen. Dit boek mocht van mij nog langer zijn want nadat ik de laatste bladzijde had gelezen had ik behoefte aan meer wijsheid. Realiseer je dat succes niet uit kennis voortkomt, maar uit actie. Vooral als je non-fictieboeken leest zoals deze samenvatting van Tools of Titans. Neem niet alleen de tips op – denk goed na over welke acties je op je leven wilt toepassen. Zie mijn aantekeningen voor zijn citaten maar lees vooral het geschreven boek.

Als je depressief bent, dan leef je in het verleden.
Als je angstig bent, dan leef je in de toekomst.
Als je vrede hebt, dan leef je in het heden.

Als je iets niet goed kan doen, doe het dan niet, tenzij je tijd wilt besteden aan verbetering.

Leer kinderen twee dingen:
1) Hoe te leiden.
2) Hoe interessante problemen op te lossen.

Geef kinderen interessante problemen om op te lossen. Bekritiseer ze niet wanneer ze falen.

Accepteer niet de normen van je tijd.

De grootste fout die je kunt maken, is om de normen van je tijd te accepteren. Niet accepteren van normen is waar je innoveert, of het nu met technologie, met boeken of met alles is. Dus, het niet accepteren van de norm is het geheim van echt groot succes en het veranderen van de wereld.

Om een ​​verschil te maken in jouw korte leven, doe het soort onderzoek dat andere mensen als riskant of zelfs roekeloos zouden beschouwen. Wees niet bang. Je hebt hier een kans om geweldige dingen te doen, en bang zijn om een fout te maken, is gewoon niet hoe je iets van impact doet.

De waarheid is dat jonge creatieve geesten geen behoefte hebben aan meer ideeën, zij moeten meer verantwoordelijkheid nemen met de ideeën die zij al hebben.

Noteer de 20% activiteiten en de 80% van negatieve emoties die mensen veroorzaken. Doe hier direct wat aan. (Zie boekaantekening: ‘The 80/20 principle van Richard Koch’)

Vraag jezelf: wat is het ergste dat kan gebeuren als je de verandering hebt gemaakt waar je bang voor bent? Hoe kon je eventuele schade in het slechtste geval ongedaan maken? Wat is de permanente schade? Je zult waarschijnlijk merken dat er weinig permanente schade is, en als je faalt, zul je in staat zijn je oude leven prima te hervatten.

Wat is de beste scenario als ik de wijziging heb aangebracht?

Realiseer je dat succes niet uit kennis voortkomt, maar uit actie. Vooral als je non-fictieboeken leest zoals deze samenvatting van Tools of Titans. Neem niet alleen de citaten op – denk goed na over welke acties je op jouw leven wilt toepassen.

Als informatie het antwoord was, dan zouden we allemaal miljardairs zijn met perfecte buikspieren.

Gratis onderwijs is overvloedig, het is overal op internet. Het is het verlangen om te leren dat schaars is.

5 ochtendrituelen die jou kunnen helpen de dag te winnen. (Zie ook: ‘In 5 stappen je ochtend overwinnen’)
 • Maak je bed op (hier is een heel onderzoek achter; Google het).
 • Mediteren.
 • Doe 5-10 herhalingen van iets (beweging, ademhaling, etc.).
 • Schrijf 5-10 minuten in dagboek.

Meer dan 80% van de artiesten van wereldklasse die Tim heeft geïnterviewd, hebben een vorm van dagelijkse meditatie of mindfulness.

De beste manier om de toekomst te voorspellen, is door het zelf te maken.

Je krijgt wat je stimuleert.

De dag voordat iets een doorbraak is, is het een gek idee.

Als je het niet kunt meten, kun je het niet verbeteren.

Wijsheid is niets meer dan het vermogen om je jezelf advies te geven.

Het onmogelijke testen: 17 vragen die mijn leven veranderd hebben (Tim Ferris)
 1. Wat als ik 48 uur lang het tegenovergestelde deed?
 2. Heb ik een gek bedrag uitgegeven aan iets onnodigs? Hoe kan ik mezelf krabben als ik jeuk heb?
 3. Wat zou ik doen ik $10 miljoen had? Wat is mijn precieze doel voor maandelijks inkomen?
 4. Wat zijn de ergste dingen die kunnen gebeuren? Kan ik hiervan herstellen?
 5. Als ik maar 2 uur per week aan mijn bedrijf kon werken, wat zou ik dan doen?
 6. Wat als ik mijn medewerkers beslissingen laat nemen tot $100? $500? $1.000?
 7. Wat is het minst drukke kanaal?
 8. Stel je voor dat ik mijn product niet direct kon pitchen?
 9. Wat als ik mijn eigen echte MBA kan maken?
 10. Moet ik het terughalen verdienen zoals ik het ben kwijtgeraakt? (als je met investeren geld hebt verloren dan hoef je misschien niet met investeren het geld terug te winnen en is er een andere manier of bron).
 11. Wat als ik alleen aanwezig kon zijn om problemen op te lossen?
 12. Wat kan ik doen om vier tot acht weken van het net te kunnen gaan zonder telefoon of e-mail?
 13. Zoek ik antilopen of veldmuizen?
 14. Zou het kunnen dat alles goed en compleet is zoals het is?
 15. Hoe zou dit eruit zien als het gemakkelijk zou zijn?
 16. Hoe kan ik geld gooien voor dit probleem? Hoe kan ik geld ‘verspillen’ om de kwaliteit van mijn leven te verbeteren?
 17. Geen haast, geen pauze.

Je moet zo graag een vlinder willen zijn, dat je bereid bent om op te houden een rups te zijn.

heb ik jeuk of brandt het? Als ik gewoon jeuk heb, is het niet voldoende. Het komt op een punt van hoe graag je het echt wilt. Ik heb zelf de boten verbrand. Ik zou nooit een baan kunnen krijgen. Falen was nooit een optie. Ik moest dit laten werken.

Is het een droom of een doel? Als het niet op je kalender staat, dan is het niet echt.

Het boek kan je hieronder bestellen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.