Werken aan je persoonlijke ontwikkeling in 5 minuten

Voor velen van ons is onze grootste uitdaging het vinden van tijd om de dagelijkse persoonlijke ontwikkeling te implementeren en überhaupt om de dag goed en productief te starten. Eigenlijk heb je maar 5 minuten nodig om je ochtend goed te starten. 5 minuten maar? Ja, 5 minuten! Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat zes minuten investeren in onze persoonlijke ontwikkeling redelijk is, zelfs als we het druk hebben, en ik denk dat je aangenaam verrast zult zijn als je ziet hoe krachtig (en levens veranderend) vijf minuten kunnen zijn!

Stel je nou eens voor dat de eerste 5 minuten van elke ochtend zo begint..;

Eerste minuut.. (Volledige stilte)

Stel je voor dat je in de ochtend wakker wordt en in plaats van achteloos in je hectische dag te stappen, eerst een minuut doorbrengt met volledige stilte. Je zit heel rustig, heel vredig en je ademt diep en langzaam. Misschien vind je het fijn om een dankgebed te verrichten om het moment te waarderen. Bovendien is elke dag bovengronds een goede dag. Misschien besluit je om je eerste minuut een meditatie te proberen. Terwijl jij in stilte zit, ben je volledig aanwezig in het nu. Je zal merken dat je geest gekalmeerd wordt, je lichaam zal ontspannen en dat een gevoel van stress zal wegsmelten..

Tweede minuut.. (affirmatie)

I am the greatest!’ Mohamed Ali herhaalde deze woorden keer op keer, en toen werd hij er ook één. Affirmatie is een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Het is geen toeval dat de meest succesvolle mensen in onze samenleving zoals; Oprah, Tony Robbins, Mohammed Ali en nog véél meer openhartig zijn geweest over hun overtuiging dat positief denken en het gebruik van affirmaties hen heeft geholpen bij hun reis naar succes. Je kunt dus bijvoorbeeld een lijstje voor jezelf maken met jouw affirmaties!

Tijdens de tweede minuut van jouw ochtend haal je jouw dagelijkse affirmatie(s) tevoorschijn. Je leest ze hardop van boven naar beneden. Terwijl jij je concentreert op wat voor jou belangrijk is, neemt jouw interne motivatie toe. Het lezen van jouw overtuiging, zal jou meer zelfvertrouwen geven. Het uitspreken van wat jij wilt van het leven en wat jouw doelen zijn geeft je nieuwe energie om de nodige acties te ondernemen.

Derde minuut.. (visualiseren)

Visualisatie is het vertalen van een gedachte naar een beeld, een uitdrukkingsvermogen. Sluit je ogen, en besluit waar je over gaat visualiseren. Jouw visualisatie kan bijvoorbeeld jouw doelen omvatten, hoe het er zal uitzien en aanvoelen wanneer jij deze doelen hebt bereikt. Je visualiseert bijvoorbeeld jouw dag, je ziet jezelf genieten van je werk, je lacht met collegas en je lacht met je dichtstbijzijnde, je bereikt alles wat je die dag wou bereiken. Je ziet hoe het eruit gaat zien, je voelt hoe het zal aanvoelen en je ervaart de vreugde van wat je gaat creëren.

Vierde minuut.. (schrijven)

Haal je dagboek tevoorschijn en in je dagboek neem je een minuut de tijd om op te schrijven waar jij dankbaar voor bent, waar je trots op bent en welke resultaten jij wil creëren voor die dag. Door dit te doen, plaats jij jezelf in een machtige, geïnspireerde en zelfverzekerde gemoedstoestand.

Vijfde minuut.. (Lezen)

Vervolgens pak je een boek wat jou op dat moment interesseert en investeer je de rest van jouw tijd om een paar bladzijden te lezen. Het boek kan jou helpen om een nieuw idee te krijgen, misschien iets dat je kunt implementeren in je dag.

Hoe zou jij je voelen als dit de 5 minuten waren waarmee jij je dag begon? Hoe zou de kwaliteit van je dag – je leven- verbeteren?

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om deze 5 minuten ritueel te veranderen in 50 minuten, dit doe je door elke minuut te veranderen in 10 minuten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.